Начало FrogNews Активът на ГЕРБ застана край подпорната стена на Алепу и попита за морала на Манолова
0

Активът на ГЕРБ застана край подпорната стена на Алепу и попита за морала на Манолова

0

Става дума за Стоян Василев, който пък се оказа брат на победителя в първия сезон на “Биг Брадър” у нас – Здравко Василев. Последният обаче е член на “Изправи се! Мутри вън!”, което стана повод за скандал.

Стоян Василев се афишира като новият собственик на бъдещия курор “Алепу Вилидж” в четвъртък. Стоян Василев, общински съветник от Приморско и местен предприемач, изненадващо съобщи на специално свикана пресконференция в София, че е купил от “Главболгарстрой” дъщерното дружество на холдинга “ГБС турс”, което е носител на правата на строеж, и че е твърдо решен да довърши проекта за вилно селище на известния Шофьорски плаж.

Здравко Василев се разграничи от него, а в разгара на скандала Мая Манолова отиде край подпорната стена се разграничи от целия случай и поиска строежът да бъде съборен.

Въпреки това участниците в днешната акция запитаха дали това е новият морал и дали хотелът ще стане лятна резиденция на бившия омбудсман. Демонстрантите държаха в ръце плакати с надписи като “Мая, това ли е новият морал?“, както и “Да, България е Да, на мутрите” (оригинален правопис, бел. ред.).

Във видео на организацията на ГЕРБ в Бургаско се чуват възгласи “Мая, вън!” и неколкократни питания на висок глас: “Къде е Христо Иванов?”. На място пък е и бургаския кмет Димитър Николов.

“Политическа партия ГЕРБ спря това чудо на природата, светът не е виждал такова нещо – подпорен хотел (…) Затова ли новосформираното мнозинство се опитва да придобие чрез подставени лица този хотел и да довърши хотела“, заявява един от протестиращите.

Източник: FrogNews