Начало FrogNews Адв. Надежда Йорданова: С предложената Конституция ГЕРБ осигурява на Борисов авариен изход
0

Адв. Надежда Йорданова: С предложената Конституция ГЕРБ осигурява на Борисов авариен изход

0

Адв. Надежда Йорданова

С предложената нова Конституция и с искането за свикване на Велико народно събрание ГЕРБ се опитва да осигури авариен изход на Борисов. Това каза пред БНР юристът Надежда Йорданова, член на Изпълнителния съвет на „Да, България“.

„Това означава той да се изтегли достойно от политическата сцена. Да махне схизмата, че не е изкарал нито един мандат поради недоволство на обществото, а да каже – аз отстъпвам от политическата сцена, за да защитя по-висша цел. Но това те го правят на чудовищна цена“, коментира Йорданова в предаването „Преди всички“.

Като едно от опасните предложения Надежда Йорданова открои правото на законодателна инициатива на прокурорската колегия.

„Когато дадеш законодателната инициатива на репресивния орган, който повдига и поддържа обвинението, това е на една крачка от терора. Не може този, който налага репресията в една държава, да предлага и правилата, по които да се случва това“, изтъкна юристът.

ВМРО се опитва да вкара „политическа сатира в тази ситуация“, смята Надежда Йорданова.

„От правна гледна точка най-добре е процесът да спре до тук. Надявам се да не се съберат 120 или 121 депутати, които да се подпишат на тази стена на срама. От правна гледна точка това е стена на срама“, коментира Йорданова.

Източник: FrogNews