Начало FrogNews Адв. Грета Ганева: Ще прескочим прокуратурата и МВР по казуса ”Осемте джуджета”
0

Адв. Грета Ганева: Ще прескочим прокуратурата и МВР по казуса ”Осемте джуджета”

0

Адв. Грета Ганева

Ние ще прескочим прокуратурата и полицията по казуса „Осемте джуджета“. Друга фирма охранява в момента завода на Илия Златанов в София, като от влизането си е постоянно проверяване. Това заяви Грета Ганева, адвокат на бизнесмена Илия Златанов пред Евроком.

Първият завод в Дупница вече работи, след като успяхме да влезем. На 18 февруари влязохме във втория завод, който се намира в София, като видяхме, че всичко е разграбено. Това, което не е изнесено, беше навън в снега, сподели адвокатът.

Тя обясни, че е бил сключен договор между Златанов и охранителната фирма, но достъпът до предприятието е бил ограничен, като представители на бизнесмена не са били пропускани.

„Ние не знаем кога са напуснали завода. Ние заварихме на 18 февруари един пенсионер на караулката, който не знаеше кой го е назначил, не знаеше кой е страна по трудовия договор и човекът просто ни отвори, защото разбра, че ние сме собственици”, допълни тя.

„Във връзка с претенцията на „Делта гард“ (фирмата, извършвала охранителна дейност на завода – бел. ред.) по отношение на неплатените фактури, ние обосновахме в съд нашите аргументи за това, че са изменили основанието, на което са вътре, много бързо след сключването на договора и от охранителни дейности са започнали да държат имота за себе си или като за някой друг“, допълни тя.

Източник: FrogNews