Начало FrogNews Адвокат: Гешев е безконтролна фигура. Това няма аналог
0

Адвокат: Гешев е безконтролна фигура. Това няма аналог

0

Безспорно е, че фигурата на главния прокурор на практика в момента е безконтролна в България. Това почти няма аналог. Налице е повсеместно примирение в редиците на прокурорите у нас, щом няма никаква опозиция, било то и формална.

Това заяви пред БНР адвокат Росен Рашков, наблюдател в процедурата по избора на нов член на Висшия съдебен съвет от името на Обединението на свободните адвокати.

Утре прокурорската колегия ще гласува дистанционно за единствения предложен кандидат – военния прокурор Евгени Иванов. Припомняме, че изборът се налага, защото доскорошното лице, заемащо длъжността – Даниела Машева, стана заместник на главния прокурор.

Смята се обаче, че Иванов е опит Гешев да клонира себе си във ВСС.

“Когато е скрит и няма видимост, тогава според мен ще се види реалният вот на гилдията”, посочи Рашков.

По думите му силно казано е, че е имало изслушване на кандидатурата. Не е имало нищо по същество, нямало е зададени въпроси.

“Бяхме подготвили въпроси по концепцията и мотивите. Кандидатът е с много опит и на практика имаше интересни въпроси, които беше развил. Какво се случи обаче – отново изслушване на един единствен кандидат. Състезание с един кандидат. Въпросите бяха не по концепцията, а “Ще ни пазите ли и как ще ни пазите”, на което не беше даден отговор. Очаквах активност и конкретика”, посочи още Рашков.

По думите му състезанието е с предизвестен край.

Източник: FrogNews