Начало FrogNews Агресорът срещу журналисти от ”София Тех Парк” остава под домашен арест
0

Агресорът срещу журналисти от ”София Тех Парк” остава под домашен арест

0

Журналистът Полина Паунова и агресията към нея от страна на Денислав Станоев

Съд определи ”домашен арест” за Денислав Станоев, който е един от задържаните заради напрежението и стълкновенията по време на конференцията на ГЕРБ си отива вкъщи. Именно това е 20-годишният младеж, който прокуратурата привлече към наказателна отговорност за хулиганство за това, че е изтръгнал и захвърлил мобилно устройство на журналист.

Опасността от повторно престъпление може да бъде преодоляна с тази мярка, определиха магистратите. Мъжът не е осъждан и няма предходни криминални прояви. Той обяснил, че лица, съпричастни към организирането на протестите срещу правителството, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на “София Тех Парк”, съобщава Сега.

Пред съдебния състав Станоев се извини и се разкая. “Искам да се извиня на потърпевшите за това, което направих. Разкайвам се и го направих от огромна глупост”, обяви той.

От своя страна прокуратурата поиска прилагане на най-тежка мярка задържане под стража. Защитата на младежа пък обясни, че в поведението на обвиняемия няма хулигански мотиви, а действията му са провокирани от нежеланието на младежа и групата, с която е бил, да бъдат заснемани от журналисти.

Източник: FrogNews