Дойче Веле

 • Вече седмица в България ври и кипи. Вижте защо:
  on юли 13, 2020 at 7:26 pm

  Доган, Иванов, Радев, Борисов, Гешев: най-често споменаваните имена през последните дни. Вече близо седмица в България ври и кипи. В това видео обобщаваме накратко какво се случи и защо хората протестират. Вижте го:

 • Адвокати: "Заявяваме нашата нетърпимост към Главния прокурор и правосъдния министър"
  on юли 13, 2020 at 11:52 am

  Иван Гешев няма морално право да бъде Главен прокурор, а Данаил Кирилов срами българските юристи, казва пред ДВ председателят на Адвокатския съвет в Пловдив. Той е съавтор на отворено писмо за оставките на двамата.

 • Лъжата за Доган и "етническия мир"
  on юли 13, 2020 at 11:32 am

  Доган е "гарант за етническия мир"? Той ни пази от гражданска война? Пази и българските турци от влиянието на Турция? Всички тези пропагандни тези се разменят срещу "порции". А с тях се развращава кликата от "Сараите".

 • Как чуждите издания коментират протестите в България
  on юли 13, 2020 at 10:17 am

  Борисов се бори за политическото си оцеляване. Най-голямата заплаха за него е, че търпението към партията му се изчерпва. Ето какво още пишат чуждите издания за протестната вълна, обхванала България:

 • Завладяната България: само така можем да си я отвоюваме обратно
  on юли 13, 2020 at 8:52 am

  Щурмът на плажа на морския "Догансарай" показа нагледно какво означава завладяна държава. И ако искаме да си я отвоюваме, а не просто да я вземем от Борисов и Пеевски, трябват общите усилия на всички - и леви, и десни.