FrogNews

Емануил Йорданов: Оставката трябваше да е нагоре по веригата. Тя приключва с Борисов

Трогателна история е случаят с наркотиците и ГДБОП. Обикновено се започва с шумна реклама на прокуратурата, но ситуацията е – три дни ”Иху!” и после ”Тихо!”. Всичко изчезва от полезрението на обществото. Струва ми се, че действаме на принципа скандал потушава скандал. Оставките трябваше да са нагоре по веригата. Тя приключва с министър председателя.

Това заяви пред bTV Емануил Йорданов – адвокатът на Кирил Ванков, който е един от началниците на ГДБОП, който е обвинен за разпространение на наркотици и разпъване на чадър.

“Не е разтварян такъв чадър. Прокуратурата е събрала няколко души, които са били разработвани от двамата полицаи. Благдоарение на това те са подсъдими по две други дела. Сега си отмъщават”, заяви Йорданов.

По думите му всичко е една трогателна история, която започва с шумна реклама от страна на прокуратурата. Голям е медийният шум, а историята след това изчезва от полезрението на обществеността. Юристът бе категоричен – показанията на наркоразпространителите са абсурдни.

“Този човек 15 години е в системата на МВР. Има награди. Абсурдно е твърдението, че изведнъж е разпънал чадър за наркоразпространение. Спиридонов е достоен човек. Нормално е при подобна ситуация да подаде оставка, но не мисля, че неговата трябва да е първата. Трябваше да е някой по-нагоре по веригата, а тя приключва с премиера. Нека не забравяме, че той е бил на поста главен секретар. Работил е със Спиридонов. Изведнъж той е в бяло, а другите подават оставки”, коментира още юристът.

Йорданов бе категоричен – действа се на принципа “скандал потушава скандал”.

“Това със сигурност не е удар срещу Борисов, защото няма как да се случи без неговото знание и съгласие. Това е нещо, замислено на много високо ниво. Сметката обаче е направена грешно. Какво ще правим, когато се разбере, че всичко това е пушилка?”, попита още Йорданов.

Източник