Начало Видео #ДЕНЯТ с В. Дремджиев Ивайло Иванов в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, 4.10.2022

Ивайло Иванов в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, 4.10.2022

0Ивайло Иванов: при използване на #ядрено #оръжие Владимир #Путин еднолично ще поеме отговорност за това решение, тъй като само той може да издаде тази заповед и съответно може да му бъде търсена #наказателна отговорност както на национално, така и на международно ниво. #САЩ и #Великобритания със сигурност ще отговорят на подобна ескалация на войната, защото това ще разруши основите на съществуващия международен ред и ще „нормализира“ подобно #ядрено #изнудване от страна на държави притежаващи ядрено оръжия. Същевременно притежаването на ядрено оръжие ще се превърне в единствената гаранция за сигурността на държавите, което ще доведе до масивното им и безконтролно разпространение.
Обявената от Владимир Путин частична #мобилизация няма да допринесе за повишаване на #боеспособността на руската #армия, тъй като няма достатъчно #офицери, които да обучат привлечените хора. Обезпечаването на създадените подразделения с #екипировка, въоръжение и техника и последващото им снабдяване след като са изпратени на #фронта също е много проблематично. Руските снабдителни линии се оказаха нестабилни и неефективни при осигуряването на редовната армия до момента и няма причина да се смята, че те могат да се справят с поддържането на допълнителна 300 000 групировка.
Масовото бягство на мъже отговарящи на условията за мобилизация означава, че средната класа в Русия се стопява. Това ще не само има тежки последици за #икономиката на страната, но и дългосрочен политически ефект. Оставащото население ще е по радикално и #националистически настроено, което изключва възможността за #демократични промени в Русия предизвикани от населението. Това може да е добра новина за режима в Москва, но не е задължително да добра новина за Владимир Путин, които рано или късно ще трябва да поеме #отговорността за поражението на Русия във войната.
–––
#ДЕНЯТ ще бъде все така независим, ако го подкрепите сега, тук: https://drji.eu/drm

Сподели: