Начало Видео #ДЕНЯТ с В. Дремджиев Кристина Петкова в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, 22.9.2022

Кристина Петкова в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, 22.9.2022

0Кристина Петкова: като заместник-председател на партията отговарям за кампанията на ДСБ в Западна България. Посетихме няколко места с евродепутата ни Радан Кънев и видяхме нашите хора силно мотивирани, но цялото усещане за предизборната #кампания на всички политически сили, като реакция от страна на хората, е леко апатична и досадна. Защото това го правим вече за четвърти път за по-малко от година и половина.Хората станаха много по-чувствителни и взискателни към политическия проект, към начина на правене на политика и към хората, които правят политика.
Много се радвам се, че вицепрезидента Йотова е прочела политическата декларация на Демократична България, която излезе още вчера, в която ние остро осъдихме действията на #Путин и призовахме и българския #президент, и назначеното от него служебно #правителство да предприемат ответна реакция и да осъдят действията на Руската федерация. Струва ми се, че има страх от тяхна страна да се изкажат, да заемат позиция. Дългосрочната им цел може да е още по-опасна – да дестабилизират политическия процес в страната ни, да се подкопаят устоите на парламентаризма. За мен това е много по-притеснително като тенденция. Ако влезем в темата за служебното правителство, те просто се окопават. Поведението им е на хора, които са дошли, за да останат – назначените от #Радев хора, които са на #ГЕРБ. Проблемите в сферата на хазарта са много и датират от 2014 година насам. Работя в тази сфера повече от 5 години насам, като две от тях ми отне да накарам институциите да ми кажат колко пари влизат в държавната хазна по Закона за хазарта и къде отиват. Огромни суми – милиарди, влизат в хазната, но след това така и не разбрахме къде отиват, а би трябвало да се разходват за превенция на зависимост, за развитие на спорта и културата.
По времето на #ГЕРБ започнаха безобразията в хазартната сфера, полагаха законодателно основите, за да може Божков да извършва своеволията, които гледахме.
Ние от Демократична България сме за пълна забрана на рекламата на #хазарт и третиране на хазарта наравно с тютюневите и алкохолни изделия, защото това е зависимост.
–––
#ДЕНЯТ ще бъде все така независим, ако го подкрепите сега, тук: https://drji.eu/drm

Сподели: