Начало Видео #ДЕНЯТ с В. Дремджиев Кремена Кунева в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, 21.9.2022

Кремена Кунева в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, 21.9.2022

0



Кремена Кунева: В България вече има #руски граждани, които искат статут на #бежанци. Сега не са много, но сме напълно неподготвени, ако и така вълна ни залее, без да сме се справили с първата. Да не говорим, че между руснаци и украинци може да възникнат конфликти заради шока от войната и натрупаните страх, недоверие и омраза.Щабът, създаден от Калина Константинова се разпадна и никой не пое функциите му. Имаме 24000 бежанци, настанени по бази и почивни станции, а само 7000 места, годни за ползване през зимата. Какво ще правим с останалите 17000?
Състоянието на всички обществени системи, с които като организация имаме досег – #здравеопазване, #образование, #социални грижи – е драматично! Администрацията, изградена от молела “#Борисов” работи за себе си, не за гражданите. Партийните назначения и калинковщината спират всеки опит за реформа.
Системите така са “настроени”, че работят заради финансирането, а не заради качеството на свършената работа.  Имаме ресурс, но трябва да се интересуваме не само за какво да го похарчим, а и как точно. Давате ли си сметка защо повечето частни #болници са кардиологии или неврологии? Защото това са най-скъпите пътеки в #здравеопазването. А инфекциозните отделения са все по държавни и общински болници и вечно недофинансирани. Изводът е, че държавата ни има пари, но няма добро управление! Ако успея да вляза в #парламента, ме чака много работа. Имам няколко основни приоритета, но всичките са свързани с тия трудно променящи се системи, за които говорихме – здравеопазване, #образование, култура, социални грижи, дигитализация и ефективна администрация.
За предстоящите #избори съм реалист. Давам си сметка, че обществото ни е отровено от #пропаганда и #манипулации, в плен на #страх и омраза, опасения от непосредственото бъдеще.
Особено в малките градове, навсякъде виждаме масови политически назначения – в администрация, в държавните фирми, дори в болниците.
Хората на #ГЕРБ са навсякъде, това е партията, която видимо държи в план държавните служители и ще ги използва по изборите.
И все пак, без да съм свръх оптимист, вярвам, че обществото ни се събужда!
–––
#ДЕНЯТ ще бъде все така независим, ако го подкрепите сега, тук: https://drji.eu/drm

Сподели: