Начало Биволъ Право на отговор: Янчо Таков
0

Право на отговор: Янчо Таков

0

В редакцията постъпи право на отговор на г-н Янчо Таков. В своята позиция той отрича да има общо със строителството на “Турски поток”.

Г-н Таков заяви, че е бил съдружник във фирмата “Хидро Славово” ООД, заедно с “Каро трейдинг”, но това е било преди години и няма отношение и участие в нейната сегашна дейност.  Той не си спомня кога точно е напуснал общата фирма, но според Търговския регистър е бил в нея до ликвидацията й през 2013-та г.

Публикуваме писмото на г-н Таков по същество, с леки корекции, като спестяваме някои квалификации и лични оценки, които са несъотносими с казуса:

“Чета понякога „Биволъ“ и видях името си в „професионалното“ разследване на неизвестния за мен Николай Марченко от 10. 10. 2020. На моите 73, вече е трудно да бъда изненадан от нещо. Да, ама не! Коля си е позволил да ме изкара един от гордите строители на т.н. „Турски поток“. През годините привикнах с откровените простотии по мой адрес – „пияница“, „женкар“, „комарджия“, затворник… Както казваше един приятел – „ти беше избран да служиш за „лошия пример“ още през 80-те“. Но това, което Коля си позволява, забърквайки моите най-близки прескача всяко хладнокръвие. Авторът ме изкарва, едва ли не служител на „Газпром“, ортак на зам. министърка от ДПС /любимка на Почетния председател/, собственик на фирмите, които строят „потока“ и още клевети. Факти – няма. Единствена вярна е снимката в края. Признавам, че на нея съм аз. Другите „факти“ са препратки към стара жълта преса, клюки и лъжи…”

Авторът съжалява, ако информацията за бивши бизнес връзки на субектите в статията с г-н Таков са засегнали неговото достойнство. Правим уточнението, че общата фирма на г-н Таков и “Каро трейдинг” ООД днес е ликвидирана и се извиняваме за недоуточнението с актуална дата, ако то е създало неверни внушения.

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Включете се с Данъкъ Биволъ!

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations – DRJI.

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations – DRJI.

SMS код BIVOL

За да подкрепите с малка сума нашите разследвания и автори, можете да изпратите SMS на кратък номер. Ще получите с обратен SMS линк към нашия архив.

  • Изпрати 1,2 лв. на номер 1851 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
  • Изпрати 2,4 лв. на номер 1092 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
  • Изпрати 4,8 лв. на номер 1094 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
  • Изпрати 12 лв. с два смс-а на номер 1096 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ

Сумите са с включен ДДС. Моля, имайте предвид, че това е най-неефективният начин да подпомогнете Биволъ, тъй като комисионната на мобилните оператори достига 60%. Ако имате възможност, използвайте някой от другите методи на плащане.

Криптовалути

За да ни изпратите биткойни сканирайте QR кода или използвайте един от двата адреса: Standard: 1EY3iwkPXiby6XFsyCcVPGZPYCGPbPeVcb

Segwit: bc1ql28g7qnvdmenrzhhc7rtk0zk67gg4wd9x9jmmc

Николай Марченко е журналист, специализиран в икономически и международни теми Работил е във в.“Сега“, бизнес портала LiveBiz.bg Бивш кореспондент в София на авторитетния руски в.“Коммерсант“. Почерпете Николай и гарантирайте така неговата авторска мотивация, нашата редакционна независимост и Вашето читателско право на честна и обективна журналистика.
Latest posts by Николай Марченко (see all)

Източник: Биволъ