Начало Биволъ Биков безмилостно разобличи корупцията в западните медии!
0

Биков безмилостно разобличи корупцията в западните медии!

0

Нали обективността изисква да се анализират всички гледни точки, та седя и си мисля. Ами, ако депутатът от ГЕРБ Тома Биков е прав? Кой пък казва, че западните медии са неподкупни? Някой е извадил едни пачки от тайно нощно шкафче, занесъл ги е на „Шпигел“, „Политико“ и цялата там плеяда прехвалени и уважавани вестници и воала! Те ти, брате, цела кампания срещу ГЕРБ! Яростна, безочлива, безцеремонна и неблагодарна.

Та нима Бойко и компания не осигуриха на доскорошните ни европейски партньори евтина и в голямата си част доста образована работна ръка във фертилна възраст? При това повече от милион човека атакуваха трудовия пазар в Западна Европа само по време на неговите управления. И сега точно от запад да го погнат с критики… Бива ли така, питам се аз и в главата ми все повече избуява червейчето на съмнението.

Как така пък почти никоя родна медия не видя нищо нередно в управлението на ГЕРБ, а тия изнежени от стабилност, охолен живот, върховенство на закона и липса на корупция западни журналисти се врат, където не им е работа и разриват помийни ями, в които ние имаме негласен национален консенсус да не ръчкаме? Кой изобщо им го позволява? Толкова ли са цъфнали, вързали и останали без никакви проблеми родните им държави, за да се бъркат в чужди работи? Нима някоя родна медия си е позволила да вади документи и да повдига обвинения срещу който и да е западен политически или икономически лидер? Но, така е, когато си възпитан, дисциплиниран и знаеш кое ти е позволено и кое – не. На запад явно журналистите не знаят граници и си пъхат носовете, където им скимне.

Продължавам да анализирам и неусетно се нахъсвам все повече. На въпроса дали може да даде повече конкретика кой е платил, на коя медия, за коя публикация, Тома Биков се прояви като истински мъж на място и рече, че няма да влиза в никакви подробности, защото няма доказателства. Подозирам, че просто си замълча, за да не се налага да споделя източниците си и да ги поставя под угрозата международната медийна мафия, която явно се е мобилизирала срещу ГЕРБ, да им отмъсти.

Само преди дни негов млад колега депутат, отново от котилото на Борисов, сравни вземането на отношение от страна на ЕС по въпросите на корупцията, липсата на разделение на властите и редица други неуредици в България с онова време, когато чакахме знак от Кремъл, за да знаем правилно ли градим комунизЪма или не чак толкова. И, като се замисли човек, си е точно така.

Откъде накъде ще ни се бъркат тия във вътрешните дела? И политици, и журналисти. Кой ви е питал какво мислите за България? Или се възползвате от призивите на ония протестъри, дето се възмущаваха, че си затваряте очите за случващото се с всички власти у нас? Каквото и да е, ние сме суверенна държава и не трябва да позволяваме разни медии и брюкселски зелки да мътят водата на премиера и главния прокурор! Каквито са такива са, ама са си наши!

С какво ЦВИК, медиите на Пеевски, Домусчиев и компания и работещите в тях мисирки са по-лоши от прехвалените западни сайтове, вестници, телевизии и журналисти? Обективната действителност е измишльотина. Всеки е свободен да представя събитията както прецени. Или както му платят. А виждаме, че Тома Биков знае на кого плащат и къде наистина се прави качествена журналистика, съвсем незаслужено поставена на 111-о място по свобода.

Напротив, нашите медии са си свободни и затова си пишат каквото им душа (джоб) сака, а не разни материалчета, базиращи се върху документи и факти. Та нима документите и фактите не ограничават свободата, полета на мисълта? А за друго замисляли ли сте се? Ако в България решиш да се изказваш по медиите за злоупотреби на властта, моментално те уволняват и преставаш да си журналист. На кого помагаш с това? На свободата на словото ли или на поредния мисир, чакащ за мястото ти? Не е ли най-висша форма на свобода да се примириш със ситуацията, в която живееш, да се пригодиш към нея и да си караш кефа, вместо да заравяш перото си в дълбоки плаващи пясъци, както правят западните подкупни медии?

Не знам кой им плаща, но след като Тома Биков казва, че им се плаща, значи е така. На него ли да вярваме или на някакви си очевидни истини, за които дори и в крепостта на фрау Меркел вече не си затварят очите? Ако направим второто, не е нито патриотично, нито православно. Изобщо, като цяло, неудобните въпроси и ваденето на показ на разни уличаващи документи не са нито патриотични, нито православни. Те са гнусно достижение на чужди, предимно протестантски народи. Ето още една логическа връзка – протестанти, протестъри. Да не мислите, че е случайно?

Шок! Ужас! Сензация! Протестъри плащат на протестанти, за да резилят премиера Борисов и прокурора Гешев в поръчкови западни медии!

Не, че нещо, просто давам идея на праволинейните родни журналисти за тема, която могат да развият с голям успех. А през това време аз ще продължавам да изсмуквам от пръстите си нови и нови доказателства за правотата на Тома Биков да разобличава подкупността на западните драскачи.

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Включете се с Данъкъ Биволъ!

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ или Годишен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

.wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li a, .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li a:hover, .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li a:focus{ outline: none; text-decoration: none; } #wpsm_tab_container_51796 a, #wpsm_tab_container_51796 a:hover{ -webkit-box-shadow:none; box-shadow:none; } #wpsm_tab_container_51796{ overflow: hidden; display: block; width: 100%; border: 0px solid #ddd; margin-bottom: 30px; margin-top:20px; } #wpsm_tab_container_51796 ul{ padding:0; margin:0; } .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li{ margin-left:0; } .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li a i{ height:auto; } #wpsm_tab_container_51796 .wpsm_nav li .wpsm_tabs_img_icon, #wpsm_tab_container_51796 .wpsm_nav li .wpsm-icons{ vertical-align:middle; } @media only screen and (max-width: 600px) { .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li{ float:none; } } @media only screen and (min-width: 601px) { #wpsm_tab_container_51796 .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li { float:left; } } #wpsm_tab_container_51796 .wpsm_nav li .wpsm_tabs_img_icon{ box-shadow:none; -webkit-box-shadow:none; width:26px; height:26px; } #wpsm_tab_container_51796 .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li a { background-image: none !important; } .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li a i, .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li a img { display:inline; margin:0 8px 0 0; }
/*design 5*/ .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li:first-child a { border-bottom-left-radius:20px; } .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs{ border-bottom:0 none; background: #ffed26; border-radius: 0 20px 0 20px; margin:0 !important; padding:0 !important;
}
.wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li{ margin-bottom:0; }
.wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li a{ background: transparent !important; border-radius: 0; font-size: 26px; border: none; color: #000000; padding: 12px 22px; font-weight:300; font-family:Open Sans; text-align:center;
}
.wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li a i{ /* margin-right:10px; */ color:#000000; font-size: 26px;
} .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li.active a{ border: 0 none; background:#000000 !important; color:#ffed26 !important;
}
.wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li.active a i{ color:#ffed26 !important;
}
.wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li.active a:after{ content: “”; position: absolute; left: 0; right:0; margin:auto; width:0px; bottom: -14px; border: 7px solid transparent; border-top: 7px solid #000000 !important;
}
.wpsm_tab_51796 .wpsm_tab_content{ padding:12px; color:#b2b2b2; font-size: 20px; line-height:1.6; margin-top: 25px; border-bottom:0px solid #e8e8e8; font-family:Open Sans;
}
.wpsm_tab_51796 .wpsm_tab_content .tab-pane p{ color:#b2b2b2; font-size: 20px; font-family:Open Sans; background:none; border:none; line-height:1.6; padding:0; text-align:left;
}
@media only screen and (max-width: 600px) { .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs, .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li{ width:100%; background:transparent; } .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li:first-child a, .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li:last-child a { border-bottom-left-radius:0px; border-top-right-radius:0px; } .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li.active a{ border-radius:7px 7px 0 0; } .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li a{ margin-bottom:8px; background: #ffed26 !important; } .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li.active a:after{ width:0; } .wpsm_tab_51796 .wpsm_nav-tabs li.active a:after{ border:none; }
}

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations – DRJI.

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations – DRJI.

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations – DRJI.

Вижте как да подкрепите Биволъ със SMS на кратък номер или с криптовалута тук

.

Писател и колумнист в Биволъ. Автор на “Северозападен роман”,”Автономията???” и “Май ше ни бъде…”, “Иваил цар” и “Херакъл от Диви дол”. Почерпете Торлака и гарантирайте така неговата авторска мотивация, нашата редакционна независимост и Вашето читателско право на честна и обективна журналистика.
Latest posts by Стоян Николов – Торлака (see all)

Източник: Биволъ