Начало DW Ива Митева от “Има такъв народ” е новият председател на парламента
0

Ива Митева от “Има такъв народ” е новият председател на парламента

0

Ива Митева от партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” е новият председател на парламента. Тя получи гласовете на народните представители от пет групи – “Има такъв народ”, “Демократична България”, БСП, ДПС и “Изправи се! Мутри, вън!”. Депутатите от ГЕРБ се въздържаха. За Цвета Караянчева гласува само групата на партията ѝ.

“От нашите действия зависи”

“Вярвам, че правата на личността и нейното достойнство ще бъдат зачитани в това Народно събрание и няма да забравяме, че от нашите действия зависи България да е демократична и правова държава”, заяви новоизбраната председателка на парламента. Ива Митева бе предложена за председател на Народното събрание от лидера на групата на “Има такъв народ” Тошко Йорданов.

Новата председателка на НС

Новата председателка на парламента

Ива Митева е юристка. Завършила е право в Софийския университет. Била е директор на дирекция “Законодателна дейност и право на Европейския съюз” в Народното събрание и е съветвала правната комисия при писането на законопроекти.

Шестимата зам.-председатели на парламента

Избрани бяха и шестимата зам.-председатели на парламента: Цвета Караянчева от ГЕРБ, Виктория Василева от “Има такъв народ”, Мукаддес Налбант от ДПС, Кристиан Вигенин от БСП, Атанас Атанасов от “Демократична България” и Татяна Дончева от “Изправи се! Мутри, вън!”.

Източник: DW