Начало Антикорупционен фонд Забавена от Агенцията по храните такса от 70 лева оставя „Евролаб“ на Капитан Андреево

Забавена от Агенцията по храните такса от 70 лева оставя „Евролаб“ на Капитан Андреево

0

С Определение 685 / 23.01.2023 г. Върховният административен съд не допуска до разглеждане касационната жалба от изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните – Христо Вълчанов срещу решение на АССГ в полза на Евролаб относно прекратяването на договора за ползване на сградите на БАБХ.

 

Причината за връщането на жалбата е, че не е изпълнено указанието на съда да бъде внасена в срок държавната такса от 70 лв.

 

Плащането на таксата е извършено на следващия ден след изтичане на срока.

 

„Като е наредил превод следобед на последния ден от срока и е ползвал система за банково разплащане, която да позволява нареденият превод да бъде внесен на следващия ден, частният жалбоподател сам се е поставил в ситуация, в която дължимата сума да е внесена от банката на следващия ден (без значение е датата на постъпването ѝ по сметка на Върховният административен съд)“, се казва в определението на ВАС.

 

От АКФ изразяваме сериозни съмнения, че забавянето на изпълнение на съдебно разпореждане, в което е изрично посочено, че неизпълнението му води до прекратяване на делото, се дължи на небрежност.

 

По-скоро става въпрос за умишлени действия в ущърб на обществения интерес. 

 

Източник: Антикорупционен фонд

Сподели: