Начало Антикорупционен фонд Стайков: Организирано се извозват хора на протестите

Стайков: Организирано се извозват хора на протестите

0

Николай Стайков, АКФ:

„Точно преди 2 години беше голямото извозване на избиратели на ДПС – на „Росенец“, сега отново видяхме такова. Това ни показва, че в момента и в следващите дни ще се решава нещо наистина важно. Имам информация от Североизточна България, че организирано се извозват хора на протестите“.

“Залогът е изключително голям, защото в момента, в следващите няколко дни на практика ще се реши съдбата на промяната, която започна преди две години, мина през една серия от избори и влезе в парламента, и това е промяната, желанието за промяна на статуквото, с което приключи третия мандат на ГЕРБ.”

„Магистрала Хемус, схемите, парите в чували и сакове, схемата на Капитан Андреево, която засегна хората с прякорите, които малко бяхме забравили. Оказа се, че те на изчезнали от българския бизнес, че те са в много сериозни финансови отношения с администрацията, те печелят обществени поръчки, изпълняват важни публични дейности. И забележете, не се появяват публично да коментират нищо от това.

„Това, което не успя да направи новата коалиция: липсата на промяна в Антикорупционната комисия, която е единственият орган, който може да се занимава с борба с корупцията при липсваща прокуратура. И другото е липсващата ДАНС, която с финансовото разузнаване вътре в нея е антикорупционен орган. Никой не говори за нея. Тя е огромният липсващ.“

Вижте целия разговор

Източник: Антикорупционен фонд

Сподели: